GroenLinks maakt zich sterk voor onder andere de volgende zaken in IJsselstein.
Stem daarom 21 maart op GroenLinks!

Klimaatneutraal bouwen
Voor ons staat als een paal boven water dat dit niet anders kan. Wij waren altijd voor, teveel partijen stemmen nog vaak tegen. Actief klimaatbeleid is de komende jaren het belangrijkste wat ons te doen staat.

Eerlijk delen
Er groeien in IJsselstein ongeveer 400 kinderen op in armoede. Wij vinden dat dit echt niet kan. Via gerichte ondersteuning moeten deze kinderen in beeld komen en geholpen worden.

Fietspad Noord IJsseldijk
Al jaren vinden wij een vrij liggend fietspad langs de Noord IJsseldijk een must gezien de onveilige situatie voor fietsers en voetgangers langs die weg. En het autogebruik op deze weg neemt alleen maar toe. Plannen maken en uitvoeren dus.

Hondenbeleid
Het nieuwe hondenbeleid ontvangt alom kritiek, en terecht. Het moet al aangepast worden nog voordat het ingaat. Er komen vooral veel te weinig zogenaamde uitrenveldjes. En er is geen goede controle op opruimen. Ook missen nog palen met prullebakken en opruimzakjes. 

Groenonderhoud
Ook over groenonderhoud zijn terecht veel klachten. Het beleid moet anders: openbaar groen moet met veel meer zorg ingericht en onderhouden worden. Wij blijven hameren op goed beleid voor meer biodiversiteit.

Bouwen voor jongeren, senioren en statushouders
Gelukkig onderkent elke partij inmiddels de noodzaak: het werd tijd. We moeten de handen ineen slaan om dat ook echt waar te maken!

Sociale woningbouw
Veel te veel mensen kunnen geen betaalbare woonruimte vinden. Dat is al jaren bekend. Helaas is de voorraad sociale woningbouw de afgelopen jaren alleen maar minder geworden. Hoog tijd om hier eindelijk eens iets aan te gaan doen.