Het zal veel IJsselsteiners zijn opgevallen: de hekken die her en der rond speeltuinen staan. Het gaat daarbij om speeltuinen waar een of meer nieuwe speeltoestellen zijn geplaatst. Een ander voorbeeld zijn de hekken die rond het nieuwe stuk fietspad ter hoogte van de tramhalte bij de Clinckhoeff zijn geplaatst. Ook de daarnaast gelegen parkeerplaatsen worden afgesloten door hekken. Dat maakt voor deze plekken overigens niet zo veel verschil: ze zijn jaren geleden aangelegd, maar nooit toegankelijk gemaakt.

Wij hebben afgelopen week vragen gesteld over al deze hekken. Voor de speelplekken luidde het antwoord dat deze eind deze week, 13 november, worden gecontroleerd, waarna de hekken verwijderd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het fietspad bij de Clinckhoeff: dat zou eind deze week worden ‘vrijgegeven’. Wanneer de hekken precies worden verwijderd, durven we niet aan te geven. Maar het zal geen weken meer duren.

De parkeerplaatsen zullen wat later toegankelijk worden. Het goede nieuws is dat er, samen met de aanpak van de tramhalte, een afslag is aangelegd naar deze parkeerplaatsen. Het wachten is nog op op een laatste laag asfalt en witte strepen. Misschien worden dus ook deze plekken nog dit jaar toegankelijk.