Nieuws

Anekdote van een locale ontsporing

Op 31 augustus stapte het CDA onverwachts en met vage motivering uit de coalitie. Deze stap werd in de pers en sociale media neergezet alsof wethouder Van den Berg weggestuurd is door de rest van het college. Dat was volstrekt bezijden de waarheid. Maar tegen een hardnekkig geframede alternative truth is verweer zinloos. Hij is helemaal zelf uit eigen beweging opgestapt op een bizar moment in het politieke jaar. Net voor de beoordeling van drie belangrijke raadsrapportages en net voor het presenteren van een begroting met een groot tekort.

Lees verder

Coalitie gevallen

Gisteravond is de coalitie van D66, SP en GroenLinks gevallen. Met D66 en SP betreurt GroenLinks het ten zeerste dat de wethouders Marijke van Beukering, Chris Baerveldt en Hans Lappee zijn opgestapt. Er was geen vertrouwen meer bij de meerderheid van de raad. Wij respecteren dit besluit, en zijn met de fracties van D66 en SP uit de coalitie gestapt.

Lees verder

Nota hindernissen

GroenLinks IJsselstein en het POG (Plaatselijk Overleg Gehandicapten) hebben een nota opgesteld met daarin een inventarisatie van knelpunten en hindernissen. Knelpunten en hindernissen, die mensen op straat in IJsselstein ervaren als ze met een kinderwagen of een rollator lopen, of als ze zich voortbewegen in een rolstoel of scootmobiel.

Lees verder

Pagina's