Ik ben geboren in Zuilen en via tussenstops in Utrecht en Nieuwegein terechtgekomen in IJsselstein, waar ik sinds 1991 met plezier woon. Ik heb 43 jaar in het onderwijs gewerkt, als docent scheikunde. Nu ben ik met pensioen en besteed mijn energie en vaardigheden aan andere zaken. Doe veel vrijwilligerswerk, onder ander voor School'sCool en Isselwaerde, pas samen met mijn vrouw op de drie kleinkinderen en ga geregeld met haar op stap. En sinds 2022 ben ik ook actief als bestuurslid voor GroenLinks IJsselstein.

Voor deze functie werd ik gevraagd toen ik raadslid was voor GroenLinks. Dat ben ik ruim twee jaar geweest, van december 2019 tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ik kwam bij GroenLinks terecht nadat ik in 2018, na acht jaar actief te zijn geweest als SP-raadslid, afscheid had genomen van de politiek toen de SP-afdeling werd opgeheven. Op de GroenLinks-lijst kreeg ik in 2018 een plekje in de luwte, maar door wisselingen in de fractie kon ik eind 2019 raadslid worden. Ik pakte die gelegenheid aan omdat ik het politieke leven toch miste. Vooral het zinvol bezig zijn voor IJsselstein en de band tussen raads- en commissieleden.

Ik ben in 2018 natuurlijk niet zomaar overgestapt naar GroenLinks. De doelen waarvoor we ons in de SP (en de SOFIJ) sterk hebben gemaakt, sluiten prima aan bij het programma van GroenLinks. Het gaat dan met name over het bewaken van verworvenheden op het sociale vlak voor de mensen die het zwaar hebben door de neoliberale politiek, en de inzet voor duurzaamheid. Mede dankzij de SP en GroenLinks (en wethouder Van de Berg) heeft IJsselstein met name in 2014-2020 forse stappen gezet naar een klimaatneutrale gemeente.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heb ik afscheid genomen van de politiek en ben ik actief geworden als bestuurslid van GroenLinks. Ik heb ja gezegd op deze functie, omdat ik mogelijkheden zie om GroenLinks vanuit het bestuur meer op de kaart te zetten en omdat ik ervaring heb als bestuurder. Ik heb een leidinggevende rol op school gehad en van jongs af aan in vele besturen gezeten. Eerst bij verschillende sportverenigingen, daarna bij de KNVB in Zeist, om in 2010 te eindigen in de politiek. Als bestuurder van GroenLinks IJsselstein zal ik me inzetten voor een sterke afdeling; dat is ook een manier om zinvol bezig te  voor IJsselstein.